Αυτοκίνητο και περιβάλλον

krevatakamares
Πώς να αποκτήσει η κρεβατοκάμαρά σας προσωπικότητα
December 24, 2016
perivallon-auto

Αυτοκίνητο και περιβάλλον

Με το πέρασμα των ετών η χρήση αμαξιών για τις μετακινήσεις μας, τα ταξίδια μας, τις μικρές και μεγάλες αποδράσεις της ζωής μας, είναι ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αναπόσπαστο όπως θα έρθουν να δείξουν έρευνες και στατιστικές. Φυσικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οικογένειες να έχουν πάνω από δύο αυτοκίνητα στην ιδιοκτησία τους και να μετακινούνται για το οτιδήποτε που χρειάζονται, εντός πόλης, με τον τετράτροχο «σύντροφό» τους. Με τη σειρά του αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μολύνεται το περιβάλλον, να προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και φυσικά ηχορύπανση σε μέγιστο βαθμό.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τα χρόνια, τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται έτσι ώστε να μη μολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβάλλον. Στόχος όλων των μεγάλων αντιπροσωπειών είναι να μειωθεί η εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα. Άρα, έχοντας ως δεδομένο αυτή τη συνισταμένη, κατασκευάζονται πιο μικρά κι ελαφρά αμάξια με μηχανές προηγμένης τεχνολογίας. Τα αεροδυναμικά οχήματα, για τα οποία γίνεται και λόγος, εξοικονομούν καύσιμο κι έτσι μολύνουν πολύ λιγότερο την ατμόσφαιρα. Η εταιρεία BMW είναι από τις πρωτοπόρες που έχει κατασκευάσει και κυκλοφορήσει αυτοκίνητο με υδρογόνο, το οποίο δεν εκπέμπει καύσιμα σε μεγάλο ποσοστό στην ατμόσφαιρα.

Υβριδική καινοτομία….!
Τα υβριδικά αμάξια είναι η απάντηση στις κατηγορίες όλων όσων μάχονται την χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πρόκειται για μια εξελιγμένη τεχνολογία, που ήδη προωθείται και υποστηρίζεται στην Ελλάδα, κερδίζοντας όλο και περισσότερους καταναλωτές. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν δύο κινητήρες, έναν ηλεκτροκινητήρα κι έναν βενζινοκινητήρα. Όταν οδηγούμε με σταθερή και χαμηλή ταχύτητα, χωρίς επιθετικές τάσεις, κλείνει ο βενζινοκινητήρας αυτόματα και λειτουργεί μόνο ο ηλεκτρικός. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως εξοικονομείται καύσιμο και φυσικά δεν καίγεται τόσο ώστε να μολύνεται η ατμόσφαιρα. Είναι λίγο πιο ακριβά αυτού του είδους τα αμάξια λόγω του εξοπλισμού τους και της πολυπλοκότητας της χρήσης των μηχανών και των εξαρτημάτων τους. Επιπλέον, κάνουμε λόγο για ένα service που είναι δαπανηρό. Οι χαμηλές εκπομπές ρύπων κι η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου αξίζουν όσο τίποτα σε σχέση με το υψηλό του κόστος καθώς το περιβάλλον έρχεται μπροστά από τις ανάγκες του ανθρώπου και φυσικά προστατεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, έχετε κι άλλα οφέλη καθώς υπάρχουν διευκολύνσεις και φορολογικές εκπτώσεις, ελεύθερο parking στις δημοτικές εγκαταστάσεις και αθόρυβη λειτουργία. Παρόλο που έχουν πάρα πολλά οφέλη τα υβριδικά δεν έχουν ιδιαίτερη ζήτηση. Αυτό οφείλεται στο υψηλό τους κόστος και στους κινδύνους που ενέχει μια ηλεκτροκίνητη μηχανή και ταράζει έστω και στιγμιαία τον οδηγό. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια αξιόλογη επιλογή που οφείλει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η καινοτομία έρχεται σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική κάνοντας τους ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων να μοιάζουν πάντοτε πολύ μπροστά από την εποχή τους.
Άρθρο από Maxxparts.gr  Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων